DE VOORSTELLING

Wegens het niet spelen op het kampterrein van het herinneringscentrum Westerbork (zie nieuws) zal deze pagina binnenkort worden verwijderd.

Op 14 oktober 2019 hebben wij een korte preview mogen laten zien in DNK te Assen. Voor ons een bijzondere gelegenheid om toch een korte impressie te geven van de Theatervoorstelling Blauwe Vlinder, waar wij de afgelopen jaren zo hard aan hebben gewerkt. Wij bedanken de RABObank voor deze prachtige avond, waarbij ook de aankleding met alle blauwe vlinders ons warm heeft verrast…. We hopen ooit de voorstelling nog helemaal te kunnen laten zien, maar voorlopig ligt het even op de plank omdat de speellocatie in Westerbork niet meer mogelijk is.  Een impressie:

BLAUWE VLINDER

Een voorstelling op een bijzondere locatie: de voormalige commandantswoning bij het voormalige kampterrein. Deze locatie ligt op drie kilometer van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen.

Het multimediale muziek&danstheater Blauwe Vlinder is speciaal geschreven voor de bijzondere speellocatie: de met glas overkapte commandantswoning op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deze locatie is een bijzonder samenkomen van de verbeeldingswereld van Geke en de visualisatie van het verleden op een plek waar verlies, vrijheid en herinnering zo voelbaar aanwezig zijn.

Blauwe Vlinder is geschreven nadat Geke Hoogstins een bezoek bracht aan deze locatie. Inspirerend was voor haar het glas: glazen grenzen, kunnen zien wat je niet kunt aanraken en voelen….  We zien het verleden maar kunnen het niet meer aanraken en veranderen…. Een glazen bolwerk waar het publiek doorheen kijkt van buitenaf…  Zoals we kijken naar de wereld waar mensen vrijheid wordt ontnomen…. We zien het maar kunnen er niet bij komen.

In het door Geke geschreven verhaal van Blauwe Vlinder is gekozen voor een sterk beeldend verhaal in muziek, theatraal spel, dans, film en beleving om zodoende het thema zichtbaar en invoelbaar te maken…    Zonder op enig moment een politiek standpunt in te nemen en met respect voor de historie van Westerbork en het sterk moreel beladen thema over de Holocaust.

Blauwe Vlinder is een multimediaal totaaltheater waar op een bijzondere manier het thema Vrijheid wordt verbeeld in zang, dans, livemuziek en film met respect voor de beladen historie van de plek.

Op deze locatie die in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp naar de vernietigingskampen voor uit Nederland weggevoerde Joden en Sinti en Roma fungeerde ,  in en om de commandantswoning,  wordt het publiek meegenomen in het indringende verhaal van Blauwe Vlinder en  willen we laten ervaren hoe deze  plek van invloed is geweest op de loop van onze geschiedenis:

Invloed van ons, als mens, op de geschiedenis

Macht en onmacht

Wie bepaalt… ben ik iemand… of niemand….

Wat betekent vrijheid

Het verhaal… wie bepaalt uiteindelijk de wending, de machthebber of het meisje… of de vlinder…

Met deze voorstelling proberen we een wezenlijke bijdrage te leveren met betrekking tot de cultuurhistorie van Noord-Nederland.

//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/BV-5-foto-Jet-Bijleveld.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/BV-3-foto-Jet-Bijleveld.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/A7-DSC_5934-klein.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/A4-DSC_5934-klein.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/A2-DSC_5934-klein.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/BV-11-foto-Jet-Bijleveld.jpg
//blauwevlindertheater.nl/wp-content/uploads/2019/03/BV-6-foto-Jet-Bijleveld-1.jpg

Wil je op de hoogte blijven van nieuws,  like dan onze   facebook pagina.